Våra hundar

C.I.B, NORD UCH, (SE UCH, DK UCH,NO UCH), 

RLD A, RLD F, RLD N Kärret's Heartbeat (Leya)

Leya är en medelstor tik på drygt 6 kg. Hon är en mycket positiv, glad och arbetsglad tjej samtidigt som hon har en vilja av stål. Hon kan gå hur långt som helst i rallylydnad och lydnad om man hittar de "rätta knapparna " att trycka på. Hon är orädd med snabba avreaktioner och mycket trygg, vilket också visar sig i hennes BPH. Hon är med på vilka aktiviteter som helst, och tröttnar aldrig. Hon har också den positiva egenskapen att kunna koppla av fullständigt i soffan när vi inte är ute på aktiviteter. Hon är mycket okomplicerad i sociala sammanhang och bryr sig inte så mycket vare sig om andra hundar eller människor. Hon är bara artig och hälsar på både två-och fyrbenta. Familjen däremot, älskar hon över allt annat. Hon har också visat sig vara en fantastisk mamma. Hon skäller bara när det förväntas av henne, till exempel om någon cyklar för nära förbi hennes staket eller om grannens tröttsamma katt kommer för nära hennes domäner.

Frida och Leya har tävlat med fina framgångar i rallylydnad, och är uppflyttade till mästarklass.

Leya har blivit BIR två gånger och BIM sju gånger på utställningar. Hon har tio CACIB, fem svenska CERT samt CERT i Norge och Danmark.

Övriga meriter: 

                 BPH genomfört 2015 med utmärkt resultat

Sveriges vinstrikaste Schipperketik 2016

Sveriges vinstrikaste Schipperketik nr 2 2017

Cruft's kvalificerad på MyDog 2016

Röntgad i rygg och höfter

Länk till avelsdataSE UCH, DK UCH, RLD F, RLD N Faksimil Pro Patria (Lycka)

Lycka är en ganska stor tik med en vikt på nästan åtta kilo. Hon är mycket klok och eftertänksam, och hon har hjälpt oss att fostra vårt lilla yrväder Leya med fast tass. Hon gör allting med "stil" och ger ett elegant intryck. Vi kallar henne för vår egen lilla ordningspolis, hon har hjälpt till att fostra Leyas valpar på ett tydligt men bra sätt. Hon har tydliga vaktegenskaper och söker inte främlingars sällskap utan att vi har visat att de är välkomna. Hon talar direkt om för oss om någon person närmar sig fastigheten eller något annat skumt händer. Hon har mycket integritet och visar tydligt om hon gillar eller ogillar någon. Hon älskar att arbeta och är mycket följsam mot sin förare Frida när de tränar och tävlar. Hon är precis som Leya alltid med på noterna oavsett vad som händer i familjen. Hon har också samma förmåga att fullständigt koppla av när träning och aktiviteter är över. 

Lycka och Frida har tävlat i rallylydnad med mycket bra poäng och är uppflyttade till avancerad klass. Lycka blev också skånemästare i rallylydnad nybörjarklass 2015 tillsammans med Frida.

Lycka har ställts ut med goda resultat och har blivit BIR vid två tillfällen. Hon har tre svenska CERT, ett danskt CERT, ett CACIB, samt flera reservcert och reservcacib.

2017 blev hon SEUCH och samtidigt nr 7 på listan över Sveriges vinstrikaste Schipperketikar.

Lycka har tillsammans med matte Frida gått en nybörjarkurs i Nosework under hösten 2020 och en fortsättningskurs under våren 2021. Detta var något som passade henne väldigt bra och vi genomförde doftprov för Eucalyptus med godkänt resultat 2021. 

Länk till Avelsdata 


RLDN Schipphults Scilla

Scilla är en mycket trevlig tik, hon är väldigt positiv, glad och orädd samtidigt som hon är väldigt duktig med andra hundar. Alla smälter inför Scilla, både människor och hundar. Därutöver är detta en riktig arbetsmyra. Hon älskar att träna och är otroligt lättlärd. Hon har en utmärkt förmåga att koppla av däremellan. Scilla har under november 2018 som fem månader gammal valp fått två HP och blivit 1BT-valp och BIM-valp. Detta på SGVK i Åstorp och på Malmö valp, domare var Tomas Rohlin och Michael Laub. Exteriört har hon fått mycket lovande kritik, så vi ser fram emot att ställa ut henne i framtiden.

På  Malmö INT i mars 2019 placerade Scilla sig som 2 bästa juniortik efter syster Akleja.

På Hässleholms Nordicutställning i maj -19 tog hon sitt första svenska cert och Nordiccert då hon blev BIM och fick konkurrera mot Falcon som blev BIR.

Scilla har gjort BPH med mycket bra resultat, hon är helt skottfast och en mycket trygg tjej.

Tillsammans med matte Frida har hon gått Lydnadskurs under sommaren 2020, vilket hon tyckte var väldigt kul!

Hon har också tävlat i rallylydnad med mycket bra resultat och har nu titeln RLDN.

Nosework gillar hon också vilket har resulterat i godkänt doftprov för Eucalyptus.


RLDN Schipphults Akleja

Acka som hon kallas till vardags är en mycket temperamentsfull tjej, full av bus och rackartyg. Hon är snabb, påhittig som få, tuff, orädd och har en mycket bestämd vilja. Otroligt lättlärd och arbetsglad , smart som en Schipperke ska vara. Hon har mycket energi, men kan lika gärna mysa i soffhörnan när andan faller på. Denna tjej är ett spänstfenomen som hoppar upp och balanserar på våra axlar då vi sätter oss ner och knyter skorna.

Även Acka har ställts ut under november 2018 på SGVK och på Malmö Valp tillsammans med sina syskon Scilla och Ax. Hon har blivit tvåa båda gångerna efter Scilla och har fått HP med lysande kritik båda gångerna. Domare var Tomas Rohlin och Michael Laub.

I mars 2019 har hon ställts ut för första gången officiellt på Malmö INT, nio månader gammal. Det resulterade i bästa juniortik och 2 bt med reservcert.Akleja har gjort BPH med mycket bra resultat, en helt skottfast och trygg tjej.

Under hösten 2019 har Acka och matte Sol-Britt gått rallylydnadskurs. Hon tävlade i nybörjarklass med lillmatte Frida under våren 2023 med bra resultat, vilket resulterade i titeln RLDN.


SE UCH,DK UCH,FI UCH, RLDN,DKJUCH Röndesminde's Falcon 

Falcon kommer från den danska kenneln Röndesminde's. Han har ett mycket bra temperament, är otroligt vaken, pigg, glad och orädd samtidigt som han är mycket förtjust i människor. Precis som de andra Schipperkerna hos oss så säger han ifrån när någon kommer. Han har gjort BPH och är helt skottfast, galen i sina leksaker och har bra avreaktioner. Han är utställd med mycket bra kritiker och har sex svenska cert, ett Nordic cert, tre danska cert, ett finskt cert, ett CACIB, två reservcacib, tre danska juniorcert samt tre danska klubbcert. Felicia har gått rallylydnadskurs med honom, något han tyckte var väldigt kul. Denna killen älskar att delta i olika aktiviteter, han tröttnar aldrig.

I Januari-19 blev han BIM på My Dog med cert, CACIB och blev kvalificerad till Cruft´ s.

I april 2019 blev han tilldelad danskt juniorchampionat. DK JUCH

I maj -19 blev han BIR på Hässleholms Nordicutställning med cert och Nordiccert.

Han är MPSIIIB testad via blodtest och icke bärare av anlaget. Röntgad i rygg och höfter.

Han har tävlat i rallylydnad med och har nu titeln RLDN.

I september 2022 knep han äntligen efter pandemin sitt cert som han behövde för att bli svensk, dansk och finsk champion på ett bräde.


Schipphults Ax

Ax är vår kille som är syskon till Scilla och Acka. Han är en liten aning lugnare än sina systrar, men har i övrigt precis samma egenskaper som dem. Han är lika positiv, glad, lättlärd och tuff som dem, samtidigt som han älskar att ligga i husses knä och mysa. 

Denna härliga kille har varit på utställning på SGVK samt Malmö Valp under november 2018 .På SGVK i Åstorp blev han BIR-valp och sedan BIS2-valp, vilket vi blev jätteglada över! Dagen därpå tog vi oss an Malmö valp och då blev han BIR-valp samt BIG-4. Båda dagarna fick han lysande kritik, en härlig helg för oss alla på Schipphults. 

Ax har gjort BPH med mycket bra resultat som visade att han är helt skottfast och en mycket trygg och glad kille. Ax har tillsammans med husse och matte gått lite olika kurser, aktivitetskurs, nybörjarkurs i rallylydnad samt Nosework, vilket han älskade!

Ax har gjort doftprov för Eucalypus med godkänt resultat.

Länk till Aveldata


RLDN, RLDF Schipphults Pascal

Pascal är kullbror till Vinda. Han är en rejäl hane som har ärvt sitt otroligt trevliga temperament från både mamma Leya och pappa Enter. En kille som älskar att arbeta likväl som att mysa i soffan på kvällen. Stabil, trygg, glad och positiv. Han är med på allt!

Pascal är en högrest, smidig och kraftfull hane. Han utvecklas fortfarande, och vid 2,5 år ser han ut att utvecklas till en Schipperke av den ursprungliga typen.

Efter pandemin har vi ställt ut honom i Falsterbo på valputställning utomhus. Där blev han som knappt 7-månader gammal BIR-valp i konkurrens med sin syster Vinda. Vi glada för den fina kritik han fick av domaren som särskilt påpekade hans utmärkta rörelser och fina pälskvalitet. Valpkurs och grundfärdigheter i lydnad och rallylydnad har han avverkat med stor inlevelse. Vi har också jobbat oss igenom kurser i rallylydnad med fokus på att tävla på sikt.

Pascal har numera titeln RLDN och RLDF och jobbar vidare mot avancerad klass. Han har också gjort BPH i oktober 2021 med fint resultat.

Inom utställning har han blivit BIR på Tvååker nat.i juli -22 med cert.

I juli 2023 blev han BIM på Västerås INT med cert och CACIB.

Vi är mycket förtjusta i denna killens fina mentalitet och positiva attityd.

Länk till Avelsdata


Schipphults Vinda

Vinda är som beskrivits ovan kullsyster med Pascal. De är mycket lika på många sätt, men Vinda är ännu livligare. Det innebär att vi har en tjej som är glad, positiv, och full av energi. Trots det älskar hon att mysa i soffan när hon inte har annat för sig. Vaken och alert skulle man kunna sammanfatta hennes egenskaper med.

Hon är en feminin kopia av Pascal och därmed också mindre än honom.

Även Vinda älskar att arbeta. Hon har gått valpkurs, rallylydnad nybörjare och fortsättning, samt Nosework kurs. NW tycks vara Vindas melodi, hon älskar det och arbetar mycket fokuserat. När tiden finns så hoppas vi på att göra doftprov så vi kan komma ut och tävla lite tillsammans.

Vinda har också bara ställts ut som 7-månaders valp i Falsterbo på grund av pandemin. Hon blev där BIM i konkurrens med sin bror med de flygande rörelserna. Också Vinda fick fin kritik.

Vinda har gjort BPH i maj -22 med mycket bra resultat.

Länk till AvelsdataNordicOrigins Bold Biscaya

Biscaya, vårt nyaste tillskott i kenneln! Denna tuffa lilla tjej kommer från Danmark från kennel NordicOrigins. Biscaya är en tjej med mycket fart & fläkt och man har henne inte där man ställer henne. Hon är en positiv och otroligt glad tjej som ger oss många härliga stunder.

Biscaya har ställts ut på valputställningar med resultat BIR-valp och fått mycket bra kritik.

På sin första officiella utställning i april-23 fick hon lysande resultat. Excellent med Ck, 1 BT med cert, samt BIM. I Juli 2023 noterar vi att hon därefter har fått tre cert till samt ett CACIB och blivit BIR, BIM .

Biscaya har gjort BPH i oktober-23 med mycket bra resultat.