Om oss

Avelsmål:

Vår kennel startades under 2017 . Vårt mål är att föda upp mentalt starka, friska, exteriört sunda och arbetsglada Schipperker som kan berika våra valpköpares liv i många år framöver.

Våra hundar föds upp i hemmiljö och är alltid med oss i familjen. För oss står mentaliteten högt på agendan, även om det samtidigt är viktigt med exteriört korrekta hundar.

Vi ser Schipperkens potential inom många olika grenar, alla våra hundar älskar att arbeta och att vara delaktiga i vår vardag.


Schipphults kennel består idag av våra två tikar Lycka och Leya, samt vår hane Röndesmindes Falcon. Därutöver har familjen fem glada avkommor efter Leya, Schipphults Ax, Akleja, Scilla, Vinda och Pascal. Vi har även vårt nya tillskott, tiken NordicOrigins Bold Biscaya från Danmark. Sol-Britt och Frida Svantesson, mor och dotter driver kenneln med hjälp av pappa Björn, vår andra dotter Felicia samt sonen Anton. Ni hittar oss i norra Skåne utanför Klippan där vi bor på en gård  med alla våra djur. På gården finns även två arabhästar och massor av Åsbohöns.


Sol-Britt:

Jag är lärare och specialpedagog till yrket sedan många år tillbaka, men hundar och hästar har alltid funnits med i mitt liv som ett stort fritidsintresse. Min första egna hund skaffade jag när jag var 18 år, och då var det Golden retriever som gällde. Det blev fler hundar av samma ras, och jag började träna och tävla på brukshundsklubben. Jag spårade, tränade bevakning, tränade och tävlade i lydnad, samt ställde ut hundarna lite. Tyvärr gick min sista golden bort alldeles för tidigt efter en fästingsjukdom, jag gjorde då ett uppehåll med hundar. När min dotter Frida började tala om att skaffa hund hade jag inte ens hört talas om Schipperke tidigare. Vi åkte på utställningar och tittade, letade på SKK, och tog sedan kontakt med Agneta Lindberg på kennel Faksimil. Plötsligt bodde en liten tjej vid namn "Lycka"(Faksimil Pro Patria) hos oss. Hon utvecklades till en fantastisk personlighet och vi började se oss om efter en kompis till henne. När Lycka var 10 månader fick vi möjlighet att köpa en härlig liten tjej vid namn "Leya" (Kärret's Heartbeat) från Therese Abrahamsson och Britt-Marie Nilsson på Kärret's kennel. En galenpanna som gav oss många glada skratt och Lycka gråa hår i förtid... Efter det förstod vi att detta var vår framtida ras.

Jag deltog på en hel del utställningar med Leya, vilket resulterade i en del framgångar. Frida tävlade i rallylydnad och jag gjorde BPH med henne. Det gjorde att tankar började gro på att föda upp Schipperke. Under 2015-2016 gick därför Frida och jag SKK:s uppfödarutbildning. Vi gick också ett antal kurser inom SBK och deltog i Gerard O'Sheas utställningsträning.Frida:

Jag studerar till landskapsvetare och har ett mycket stort djur-och naturintresse och har haft massor av djur under min uppväxt, numera är det hundarna som dominerar. Förutom att pyssla med djuren gillar jag att fotografera på min fritid, så de flesta bilderna här på hemsidan är det jag som tagit. Jag har alltid haft ett stort hundintresse och 2013 kom Lycka in i mitt liv med storm. Jag gick då kurser i allmänlydnad, rallylydnad och tävlingslydnad. Under 2015 började jag tävla med både Lycka och Leya i rallylydnad, en sport som passade båda hundarna utmärkt. Det resulterade i att Lycka och jag blev skånemästare i rallylydnad, nybörjarklass 2015. Efter det har jag meriterat båda hundarna till flera titlar inom rallylydnad. Studier och arbete har gjort att jag inte har tävlat på ett tag, men våra hundarna har otroligt stor potential inom sporten. Jag är även intresserad av nosework, hoopers och utställning och har ställt ut våra hundar med goda resultat. 


https://www.skk.se/sv/kopahund/att-kopa-hund/Nar-du-bestamt-dig/uppfodare/varfor-ska-jag-valja-en-skk-uppfodare/